Actuele agenda


Zondag 25 april weer vanaf 19.30 uur: oecumenisch en meditatief met liederen, gebeden en stilte. 

De Wijngaard T 070 361 94 93 E matthe.vermeulen@kpnmail.nl

OUDE KERK Hoe zullen wij als gemeente uit de crisistijd komen? Wat staat ons in de toekomende tijd te doen? Verzet van 22 maart naar 26 april; kijk op de website voor actuele informatie.

Misschien kunnen we maandag 26 april nadenken over ‘Kerk-zijn in de toekomst’. Ouderling Jaap van der Giessen heeft digitaal met een kring gemeenteleden over dit onderwerp ‘gefilosofeerd’. Ingebracht wordt wat deze bezinning heeft opgeleverd. Inleider: ds. Kees Wesdorp.

20.00 uur, De Herberg Oude Kerk, Dorpsstraat 59

DEN HAAG • Een ontdekkingsreis door de wereld van geloof en Bijbel voor iedereen die meer wil weten, gelovig of niet. Een cursus van drie jaar, te volgen op woensdagavond of donderdagmiddag in de Bethlehemkerk in Den Haag. 

Online infomiddag: 26 april, 14.30-16.00 uur; infoavond: 10 mei, 19.30-21.00 uur W tvgdenhaag.nl  
TIENDAAGSE • Onder het thema ‘Wees bereid’ organiseert Stichting @Life tien dagen van gezamenlijk bidden en vasten voor Zoetermeer.

@Life doet dit ieder halfjaar, in samenwerking met een aantal kerken van het Beraad Evangelische en Pinkstergemeenten Zoetermeer (BEPZ) en de Protestantse Gemeente Zoetermeer (PGZ). 
Het doel is om eensgezind als christenen Zoetermeer-breed voor alle medestadsbewoners te bidden. Ook het vasten wordt toegevoegd aan de gebeden, niet om jezelf lichamelijk uit te hongeren, maar om zoals een dorstig hert naar water te verlangen naar de Heere. Eenieder bepaalt zelf op wat voor manier. Stichting @Life adviseert om te vasten zoals Daniël dat deed (bekijk de clip, playlist: bidden en vasten). Elke dag staat er een bemoedigende overdenking en gebed online, evenals de gebedspunten.

Op zaterdag 1 mei wordt de tiendaagse afgesloten met een interkerkelijke gebedsconferentiedag en aanbiddingsavond met de band Delight.

1 mei, 9.00-21.00 uur, De Banier, César Franckrode 58
Actuele informatie en aanmelden W atlife.nl 

F facebook.com/stichtingatlife
Vier dagen met als startpunt de Pelgrimskerk een route rondom Zoetermeer wandelen of fietsen, als een klaverblad van ‘hoop, vertrouwen, liefde en geluk’. 

13 t/m 16 mei, informatie volgt
Ook dit jaar zal er weer een jongerenreis georganiseerd worden naar de gemeenschap van Taizé. Meer weten over deze bijzonder internationale gemeenschap in Frankrijk? Ga naar www.taize.fr/nl. Elke maand kun je hier al een beetje van proeven in de maandelijkse Taizé-vieringen (zie onder Spiritualiteit, zingeving en gebed).

18 t/m 25 juli; vertrek vanaf De Regenboog, Nathaliegang 263; Matthé Vermeulen T (079) 361 94 93 E matthé.vermeulen@kpnmail.nl 
Lees meer >>>